Ketterä 80-vuotias perheyhtiö rakentaa turvallisempaa teollista huomista

Kuluva vuosi on TT Gasketsilla erittäin merkittävä, sillä saavutamme perheyrityksenä jo 80 vuoden rajapyykin. TT Gasketsin ytimessä ovat aina olleet innovaatiot, uteliaisuus sekä uuden oppiminen, joten myös juhlavuonna katsomme pitkälle tulevaisuuteen – juuriamme kunnioittaen ja arvostaen.

Juhliamme edeltävät kuukaudet ovat olleet mielenkiintoisia, koska olen saanut useita yhteydenottoja entisiltä työntekijöiltämme. On ollut hienoa päästä kuulemaan, mikä merkitys meillä on ollut ihmisille vuosien saatossa – joko ensimmäisenä työelämäkokemuksena tai myöhemmässä vaiheessa uraa ponnahduslautana eteenpäin. Kiitos kaikille tarinoita jakaneille! Olen teidän kauttanne saanut itsekin oppia uutta niin yrityksestämme kuin perheestäni.

Nämä puolestaan ovat muutamia asiakkaidemme suusta kuulemiamme kommentteja:

”Jankan parhaiten pidetty salaisuus.”
”Tampereella on laitettu tuulemaan.”
”Arvostamme todella, että olemme teille enemmän kuin numero.”

Olen erittäin iloinen, että olemme vuosien saatossa saaneet luoda ympärillemme erinomaisen ekosysteemin suomalaisista ja kasvamassa määrin myös kansainvälisistä kumppaneista. Yhdessä pystymme tarttumaan yhä laajempiin ja haastavampiin tiivistämiskysymyksiin.

Halu ratkaista asioita kumpuaa meistä syvältä. Läpi vuosikymmenten olemme saaneet olla kehittämässä uusia ratkaisuja ympäri maailman. Tunne yhteisistä onnistumisista sekä asiakkaiden kiitokset ja huojentuminen motivoivat ja innostavat meitä edelleen. Samalla pääsemme haastamaan osaamistamme ja oppimaan uutta.

Pitkä kokemus kantaa kiperienkin tilanteiden yli

Kuuntelun taito ja asiakkaista välittäminen on syvällä yrityskulttuurissamme. Kun toimii pitkään ja on aidosti kiinnostunut muista, oppii paljon muun muassa asiakkaiden teknologioista ja yrityskulttuurista. Olen saanut huomata, että onnistumme päivittäin löytämään haastaviin asiakaskysymyksiin ratkaisuja, koska olemme olleet vuosien saatossa niin monenlaisten haasteiden edessä. Kokemuksesta ja pitkistä kumppanuuksista on usein myös se hyöty, että saatamme paikka paikoin tuntea asiakasorganisaatiomme ja heidän toimintonsa syvällisemmin kuin he itse. Ymmärrämme, millaisia ratkaisuja asiakkaamme etsivät tai mikä tuottaa heidän asiakkailleen eniten lisäarvoa.

Omalle henkilöstöllemme TT Gasketsin pitkäikäisyys ja kokemus mahdollistavat kiperien kysymysten pallotteluseiniä yhtiön sisällä ja mahdollisuuden ammentaa monista aiemmista onnistumisista. Olemme niche-alallamme tunnettu toimija, joka herättää luottamusta. Tästä saamme tuntea päivittäisessä työssämme ylpeyttä. Tunnettuus ja velvollisuuksiemme hyvä hoitaminen jo 80 vuoden ajan auttaa meitä myös yli haastavien aikojen, kuten huomasimme esimerkiksi koronakriisin aikana ja Venäjän hyökkäyssodan heikentäessä raaka-aineiden saatavuutta. Pitkät ja luottamukselliset suhteet ovat tällaisina aikoina korvaamattomia.

Olemme innovoineet rohkeasti alkuajoista lähtien

Uteliaisuus ja uuden ymmärtämisen tavoittelu on meille ominaista. Isoisäni aikana kehitimme Suomen ensimmäiset tiivisteaineiden korvikkeet ja tuimme Puolustusvoimia taistelussa maamme itsenäisyydestä. Isäni aikana onnistuimme tuomaan vesisuihkuleikkauksen Suomeen osaksi tiivistevalmistusta ja siirtymään muutenkin tehokkaaseen, työkaluttomaan valmistukseen.

Viime vuosina olemme innovoineet muun muassa sensoroituja älytiivisteitä, uusia raaka-aineita, väärennöksiä estäviä musteita ja mobiilivalmistusratkaisuja. Tulevina vuosina tarjoamme mielenkiintoisia ratkaisuja etenkin maailmaa muuttavaan sähköistymiseen, vetytalouteen ja laajemminkin energiavallankumoukseen liittyen. Tälläkin kertaa innovaatiot syntyvät läheisessä yhteistyössä asiakkaidemme ja tuotekehityksemme sekä yliopistojen ja startupien kanssa. Samalla TT Gaskets kansainvälistyy lisää ja tulee entistä lähemmäs asiakkaita. Haluamme tarjota mielenrauhaa ja olla mukana rakentamassa yhä turvallisempaa teollista huomista älykkäiden tiivisteratkaisujen kautta.

Jaa kanssamme muistosi vuosien varrelta

Toivottavasti olette jo päässeet lukemaan trilogiaa TT Gasketsin kolmen polven yrittäjämatkasta tähän päivään. Jos ette vielä, niin suosittelen lämpimästi lukemaan näitä nettisivuiltamme tai Linkkarista. Mukana on hauskoja kuvia menneestä!

Juhlimme menneitä muistellen ja tulevaa suunnitellen työyhteisömme ja sidosryhmiemme kesken 8.9. Laukon Kartanossa. Haluamme jutella myös asiakkaiden kanssa yhteisistä muistoista ja kertoa, kuinka aiomme tulla 100-vuotiaaksi perheyritykseksi. Toivotammekin kaikki tervetulleiksi osastoillemme Alihankinta-messuille Tampereelle 26.–28.9. ja Elmia-messuille Jönköpingiin 14.–16.11. Kilistellään yhteisen menestymisen kunniaksi!

Hyvää syksyä ja kiitoksia kaikille, että olette olleet mahdollistamassa TT Gasketsin historiaa ja rakennatte kanssamme entistä turvallisempaa teollista tulevaisuutta.

Aleksi

Aleksi Arpiainen on TT Gasketsin toimitusjohtaja kolmannessa polvessa. Hänen mukaansa perheyrityksen menestystä ruokkivat jatkuva kehittyminen ja innovatiivisuus. Blogissa Aleksi valottaa ajatuksiaan siitä, mihin tiivisteiden maailma on menossa.