Ratkaisukeskeistä yrittäjyyttä jo kolmannessa polvessa

Yritys on koko historiansa ajan innovoinut ja kehittänyt kestäviä, edistyksellisiä ratkaisuja säilyen aina perheomisteisena. Kannattavaa kasvua on haettu ja haetaan jatkossakin, jotta toimintaan voitaisiin jatkuvasti investoida ja kehittää edelleen. Jo kolmannessa sukupolvessa toimivaa yhtiötä luotsaa tällä hetkellä Matti Arpiainen poikansa Aleksi Arpiaisen kanssa.

Tampereen Tiivisteteollisuus aloitti haastavassa tilanteessa sodan keskellä vuonna 1943 kun Suomeen tarvittiin innovatiivisia ammustarvike-, saapasrasva- ja etenkin tiivistysratkaisuja puolustusvoimien tarpeisiin. Näistä ajoista lähtien yritys on toiminut samalla vastuullisella ja periksiantamattomalla asenteellaan näihin päiviin saakka.

Vastuulliset omistajat eivät elä pysähtyneisyyden ajassa, vaan pyrkivät alati kehittämään liiketoimintaansa, jotta yritys menestyy taloudellisesti ja, että sen elinkelpoisuus säilyy. Omistajien vastuullisuus on myös sitä, että he jatkuvasti kouluttavat itseään, lisäävät tietoaan omistamisesta sekä pohtivat aika ajoin itsekriittisesti ovatko he yrityksen kehityksen kannalta parhaita mahdollisia omistajia. Kantavana tavoitteena on arvon lisääminen yrityksen ja yhteistyökumppaneiden toimintaan tavalla tai toisella.

Oli tilanne sitten miten haastava tahansa, Tampereen Tiivisteteollisuus Oy pyrkii aina löytämään ratkaisun ongelmaan. Innovatiivinen ja ratkaisukeskeinen toimintamalli on vienyt yhtiötä koko ajan eteenpäin ja mahdollistanut toiminnan laajentumisen myös Suomen rajojen ulkopuolelle.

Kansainvälisesti kotimainen

Suurin osa yrityksen tuotteista ja palveluista viedään nykyään mm. Pohjoismaihin, ympäri Eurooppaa, Kiinaan ja Etelä- ja Pohjois-Amerikkaan. Vaikka suurin osa yrityksen tuotteista matkaakin maailmalle, on valmistus säilytetty koko ajan Suomessa yrityksen kotikaupungissa Tampereella. Tampereen Tiivisteteollisuus Oy on ylpeästi suomalainen ja korostaa myös kansainvälisessä toiminnassaan kotimaisuutta.

Meille on tärkeää olla rakentamassa alueellista hyvinvointia sekä vaikuttaa omalta osaltamme suomalaisen yrittäjäkentän kehitykseen. Uskomme vahvasti, että kansainvälisen menestyksemme salaisuus on ollut ja tulee edelleen olemaan suomalainen sisu, luotettavuus, pitkäjänteisyys ja asiakaskeskeisyys.

Sertifioitu ja vastuullinen työnantaja

Tampereella yrityksen tehdas työllistää 80 henkilöä. Työntekijöiden hyvinvointi ja yleinen vastuullisuus on Tampereen Tiivisteteollisuus Oy:lle aina ollut tärkeää. Investoimme jatkuvasti henkilöstömme osaamiseen ja työhyvinvointiin.

Vauhditamme näitä meille tärkeitä asioita toimimalla aktiivisesti mm. Tampere Business Campus -järjestössä, joka keskittyy pirkanmaalaisten yritysten toisilta oppimiseen ja yhteiskehittämiseen sekä Perheyritysten liitossa, jossa teemme aktiivista yhteistyötä niin kotimaisella kuin kansainväliselläkin tasolla.

Uskomme myös eri alojen parhaisiin käytäntöihin omien prosessiemme kehitystyössä ja olemmekin sertifioineet järjestelmämme mm. 18001 OHSAS (Terveys ja turvallisuus), ISO 9001 (Laatu) ja ISO 14001 (Ympäristö) laatu- ja turvallisuussertifikaatein.