We can make gaskets in all shapes and sizes. Contact us for more info.

Tiivisteet

Ainutlaatuinen tekninen tietämyksemme, vuosikymmenien kokemus ja joustava ja innovatiivinen ajattelutapa takaavat sinulle, että pystymme aina tarjoamaan parhaan mahdollisen tiivisteratkaisun.

Meille on tärkeää löytää parhaiten soveltuva tiiviste juuri sinun sovellukseesi.

Tiivisteemme valmistetaan eri standardien mukaisesti tai täysin sinulle räätälöitynä. Näin ne kestävät vaativimmissakin olosuhteissa.

Tiivisteidemme valmistusprosessi on tehokas, nopea ja joustava, ja meiltä löytyy suoraan varastosta suurin osa tarvittavista materiaaleista vaativampiinkin tiivisteisiin.

UKK

Tiivisteet

Tyypillinen tiivistemateriaali korkeisiin lämpötiloihin on metallivahvistettua grafiittia. Grafiitti kestää lämpötiloja -200 ° C – + 500 ° C. Sillä on myös erinomainen kemiallinen kestävyys eri väliaineita vastaan.

Sitä korkeampiin lämpötiloihin kuten jopa + 980 ° C: seen turvallinen valinta on vermikuliittipohjainen materiaali. Sillä on laaja kemiallinen kestävyys eikä se hapetu.

Yleensä paras vaihtoehto on täysin strukturoitu PTFE-pohjainen tiivistemateriaali oikeanlaisella täyteainejärjestelmällä.

Perussovelluksissa voit käyttää lasitäytteistä PTFE:tä, kuten ”sinistä PTFE:tä”, mutta silti on erittäin suositeltavaa käyttää parannettuja, strukturoituja materiaaleja.

PTFE:llä on erinomainen kemiallinen kestävyys melkein kaikkia tunnettuja väliaineita vastaan.

Voit käyttää näitä materiaaleja kryogeenisistä lämpötiloista aina + 260 ° C:n asti.

Meillä on laaja valikoima tiivistemateriaaleja öljysovellusten tiivistämiseen.

Suurin osa kumisidoksisista kuiduistamme kestää öljyä kemiallisesti.

Suosituksemme näihin sovelluksiin on joko NBR-kumisidostettu aramidi tai lasikuitu.

Kumisidostettuja kuitutiivisteitä suositellaan pääasiassa sovelluksiin lämpötiloissa -40 ° C – + 150 ° C.

Korkean lämpötilan öljysovelluksissa käytä mieluiten metallivahvistettua grafiittia.


Valmistusprosessimme avulla voimme valmistaa jopa 2000 mm:n tiivisteet yhtenä kappaleena.

Useimmissa tapauksissa raaka-aineet ovat kuitenkin 1500x1500mm arkeissa, mikä rajoittaa myös yksiosaisen tiivisteen maksimikokoa.

Tämä maksimikoko kattaa yli 95% tapauksista. Jos kuitenkin tarvitset vielä suurempia tiivisteitä, voimme valmistaa ne osissa esimerkiksi lohenpyrstöliitoksin.

Segmentoiduissa tiivisteissä erittäin tarkat työstökoneemme kompensoivat liitoksen siten, että liitoskohta on niin tiukka kuin mahdollista.

Suurimmalla osalla tiivistemateriaaleista on omat kemiallisen kestävyyden taulukot.

Tapauksissa joita tälläistä ei ole saatavilla, ota yhteyttä korkeasti koulutettuun myyntihenkilöstöömme. He auttavat sinua.

Nyrkkisääntönä voidaan pitää: ”mitä ohuempi, sitä parempi”. Vakiokokoiset laippatiivisteet ovat yleensä 1,5 mm tai 2,0 mm paksuudeltaan.

Tiivistemateriaalit vaihtelevat useimmiten 0,15 mm – 5 mm välillä.

On kuitenkin paljon sitä paksumpia materiaaleja, kuten kumi, solukumi ja solumuovi.

Jos olet epävarma tarvitsemasi tiivisteen paksuudesta, ota yhteyttä myyntihenkilöstöömme.

Jos mahdollista, paras vaihtoehto on valita tiiviste ilman pulttireikiä pulttiympyrän sisällä.

Pinta-alalla on merkittävä vaikutus tiivistystulokseen.

Kapealla tiivisteellä saavutat korkean pintajännityksen, mikä useimmissa tapauksissa parantaa tiivistettävyyttä.

Joissakin tapauksissa ns. koko pinnan tiiviste jossa on pultinreiät, on perusteltu valinta.

Esimerkiksi silloin, jos sinulla on pehmeä raaka-aine, jota voi olla vaikea asentaa ilman pultinreikiä tai, koska asennuksessa saattaa olla muita haasteita.

Käytä aina kuivia tiivisteitä ilman voitelua.

Muista sen sijaan voidella pultit ja aluslaatat varovasti pultin ja ruuvin välisen kitkan pienentämiseksi.

Jos sinulla on ongelmia tiivisteen palamiseen laipassa, kokeile valita parempilaatuinen, tarttumattomalla pinnoitteella varustettu tiiviste.

Case-esimerkkejä

Voit käyttää tiivisteitä monissa eri kohteissa. Alla käyttöesimerkkejä sellutehtaasta, valaisinjärjestelmästä ja polttomoottoreista.

TT Gaskets - We provide gaskets for pulp and paper mills

Sellutehdas

Tiivisteitä on kaikkialla. Useimmiten et näe tai kuule niitä, mutta niitä löytyy erittäin monista paikoista jokapäiväisessä elämässämme.

Usein tiivisteitä käytetään erittäin vaativissa ympäristöissä, kuten sellutehtaassa.

Esimerkkejä löytyy useista erilaisista ​​sovelluksista kuten voimalaitokset, höyrystimet, kuitulinjat ja valkaisu.

Nämä sovellukset tiivistetään erilaisilla raaka-aineilla prosessin lämpötilan, sisäisen paineen ja väliaineen kemiallisen kestävyyden vaatimusten mukaan.

Nämä ovat käyttökohteita, joissa ei kannata ”säästää” rahaa halvan tiivisteen valitsemalla, sillä oikeat ja suurimmat kokonaissäästöt voidaan saavuttaa valitsemalla juuri oikea tiiviste kullekin sovellukselle.

Yksittäisen tiivisteen kustannuksen sijaan, kokonaiskustannukset ovat ainoa asia joka sinun tulisi ottaa huomioon tiivisteiden maailmassa.

Käyttökohteeseen juuri parhaiten soveltuva tiiviste kun säästää rahaasi kokonaiskuvassa, ei halvimman mahdollisen tiivisteen valinta.

Polttomoottori

Tiivisteitä käytetään laajalti polttomoottoreissa. Nykyiset terveys- ja turvallisuusvaatimukset ovat asettaneet riman vielä korkeammalle polttomoottoria tiivistettäessä.

Kokemustamme hyödyntäen olemme auttaneet asiakkaitamme ympäri maailmaa tiivistämään moottorinsa kustannustehokkaammin ja entistä paremmin.

Halusitpa sitten, että sylinterikantesi, kampikammiosi tai öljypohjasi tiivistetään, käytämme ilolla osaamistamme hyödyksesi.

Kokemuksemme polttomoottoreiden tiivistämisestä on peräisin jo 1940-luvulta lähtien, ja osaamisemme jatkaa kasvuaan yhä edelleen.

TT Gaskets – We provide all kinds of gaskets for combustion engines
TT Gaskets - Gaskets for Lighting Systems, and Lighting and illuminaire industry and more

Valaistusjärjestelmät

Valaistusjärjestelmien valmistajat ympäri maailmaa kohtaavat samankaltaisia haasteita tiivisteiden suhteen, ja me autamme heitä ratkaisemaan niitä.

Useimmiten valaistusjärjestelmien tiivisteitä koskevat vaatimukset eivät ole pelkästään tiivistettävyys, vaan myös esim. valon karkaamisen eristäminen.

Valojärjestelmissä käytettävien tiivisteiden on täytettävä tiettyjen paloluokitusten, kuten UL94, vaatimukset sekä tiiviys tiettyjen IP-luokkien täyttämiseksi.