Materiaalit

Kuidut, grafiitit, kumit, muovit, metallit… materiaalivarastostamme löydät tuhansia vaihtoehtoja tehokkaaseen tiivistämiseen.

TT Gasketsin vahvuus on markkinoiden johtava materiaalivalikoimamme ja valmistajariippumattomuus – voimme aina valita asiakkaidemme tarpeisiin parhaiten sopivan tiivistemateriaalin tuhansien nimikkeiden joukosta.

Etsimme jatkuvasti yhdessä asiakkaidemme kanssa kustannustehokkaita vaihtoehtoja ja korvaavia raakamateriaaleja, mikäli jonkin raaka-aineen saatavuus sattuu heikkenemään. Pitkäjänteisellä kumppanuudella saamme aikaan kustannussäästöjä ja kestävää tuotekehitystä.

Suunnittelijamme konsultoivat mielellään tiivisteen muotoilussa tai materiaalivalinnoissa. Kehitämme myös itse uusia tiivistemateriaaleja vastaamaan erilaisiin vaativiin tiivistystarpeisiin.

Micaseal Suniflex vastaa korkean lämpötilan ja kemiallisen kestävyyden vaatimuksiin

TT Gasketsin oma tiivistemateriaali Micaseal Suniflex on tarkoitettu olosuhteisiin, joissa vaaditaan korkeaa lämpötilankestoa ja monipuolista kemiallista kestävyyttä. Sen käyttökohteita voivat olla esimerkiksi voimalaitokset, polttomoottorit, pakokaasujärjestelmät ja savukaasupesurit.

Lue lisää Micaseal Suniflexista

UKK

Materiaalit

Tyypillinen tiivistemateriaali korkeisiin lämpötiloihin on metallivahvistettua grafiittia. Grafiitti kestää lämpötiloja -200 ° C – + 500 ° C. Sillä on myös erinomainen kemiallinen kestävyys eri väliaineita vastaan.

Sitä korkeampiin lämpötiloihin kuten jopa + 980 ° C: seen turvallinen valinta on vermikuliittipohjainen materiaali. Sillä on laaja kemiallinen kestävyys eikä se hapetu.

Yleensä paras vaihtoehto on täysin strukturoitu PTFE-pohjainen tiivistemateriaali oikeanlaisella täyteainejärjestelmällä.

Perussovelluksissa voit käyttää lasitäytteistä PTFE:tä, kuten “sinistä PTFE:tä“, mutta silti on erittäin suositeltavaa käyttää parannettuja, strukturoituja materiaaleja.

PTFE:llä on erinomainen kemiallinen kestävyys melkein kaikkia tunnettuja väliaineita vastaan.

Voit käyttää näitä materiaaleja kryogeenisistä lämpötiloista aina + 260 ° C:n asti.

Meillä on laaja valikoima tiivistemateriaaleja öljysovellusten tiivistämiseen.

Suurin osa kumisidoksisista kuiduistamme kestää öljyä kemiallisesti.

Suosituksemme näihin sovelluksiin on joko NBR-kumisidostettu aramidi tai lasikuitu.

Kumisidostettuja kuitutiivisteitä suositellaan pääasiassa sovelluksiin lämpötiloissa -40 ° C – + 150 ° C.

Korkean lämpötilan öljysovelluksissa käytä mieluiten metallivahvistettua grafiittia.

Standardien mukaan valmistetut taso- tai laippatiivisteet voidaan tehdä lähes mistä materiaalista tahansa. Laippatiivisteen materiaali voi olla esim. kuitu, grafiitti, muovi, erilaiset muovit ja PTFE-pohjaiset materiaalit.

Käytettävä materiaali riippuu väliaineesta, paineesta ja sovelluksen lämpötilasta.

Materiaali koostuu pehmeistä pintakerroksista ja materiaalivalinta tehdään käyttöolosuhteiden perusteella. Käytettävät kumilaadut ovat NBR tai FPM. Pehmeiden kumipintojen välissä on metallikerros, joka mahdollistaa kumimetallitiivisteen korkean paineensietokyvyn sekä profiilin muokkaamisen.

Kampaprofiilitiivisteen runko on useimmiten ruostumatonta terästä EN 1.4404 (AISI 316L) ja pintakerrokset grafiittia.

Käyttökohteestasi riippuen eri materiaalikombot saattavat kuitenkin toimia vielä paremmin. Esimerkiksi, käyttökohteeseesi paremmin soveltuva runkomateriaali saattaisi olla EN 1.4541(AISI 321) ja toimivamman lopputuloksen saisit käyttämällä PTFE-pintakerroksia grafiitin sijaan.

Erilaisia materiaaliyhdistelmiä on siis lukuisia. Pyrimmekin aina löytämään parhaat materiaalikombinaatiot juuri sinun tarpeisiisi.

Metallivaippatiivisteen runko on pehmeää keraamista kuitua tai grafiittia. Pehmeän rungon päällä on metallikuori, jonka materiaali valitaan käyttöolosuhteiden ja laippapintojen kovuuden perusteella. Useimmiten käytetään kaksoisvaipallista päällystä helpomman käsiteltävyyden ja paremman sisäisen paineen kestävyyden vuoksi.

Pokatuissa metallitiivisteissä käytetään tyypillisesti korkeita lämpötiloja kestäviä jousiteräksiä, kuten AISI 301, AISI 309, AISI 304 tai AISI 316.

Spiraalitiivisteissä voidaan käyttää monia erilaisia ​​materiaaleja.

Esim. Hiiliteräs-, AISI 304 (L), AISI 316 (L), Monel- tai Inconel -materiaaleja käytetään käämitykseen, ulompaan ja sisäiseen renkaaseen. Grafiitti, PTFE tai Thermiculite -materiaaleja käytetään taas usein täyteaineena.

Yleisimmin ulkorengas on valmistettu hiiliteräksestä, ja käämi ja sisärengas AISI 316: sta (L), ja täyteaineena on grafiitti.

Yleisin materiaali on EN 1.4571 (AISI 316ti). Valmistamme usein liekkirenkaat standardien EN 1.4828 (AISI 309), EN 1.4301 (AISI 304) ja kuparin kanssa.

Sovelluksestasi riippuen, meillä on paljon eri materiaaleja.

Autamme aina sinua valitsemaan käyttöösi parhaiten soveltuvan materiaalin.

Laajasta materiaalivalikoimastamme löytyvät mm. NBR, EPDM, FKM, silikoni sekä erilaiset erikoisseokset, jotka valitaan käyttökohteesi mukaan.

Ota yhteyttä, mikäli haluat keskustella tarkemmin juuri teidän tarpeisiinne sopivista materiaaleista!