Spiral-wound gaskets offer high resistance to the pressure inside piping.

Spiraalitiivisteitä mittatarkasti kohteen mukaan

TT Gasketsin spiraalitiivisteitä käytetään niin voimalaitoksissa ja kemianteollisuudessa kuin esimerkiksi OEM-tuotannossa. Tarjoamme standardien mukaisia tiivisteitä suoraan varastosta – ja oman valmistuksemme ansiosta myös räätälöityjä ratkaisuja nopealla aikataululla.

Tiivisteet vaativiin olosuhteisiin

Spiraalitiivisteiden käyttö on yleistä voimalaitoksissa ja petrokemianteollisuudessa. Myös monet sellutehtaiden keittämöt tiivistetään spiraalitiivisteillä. Spiraalitiivisteet kestävät korkeampia paineita ja lämpötiloja kuin levystä leikatut laippatiivisteet. Tiivisteosa muodostuu metallisesta, v:n muotoisesta spiraalinauhasta ja pehmeästä tiivisteaineesta.
Oikeilla materiaalivalinnoilla saavutetaan ensiluokkainen kemiallinen kestävyys sekä soveltuvuus niin kylmiin kuin kuumiin kohteisiin. Usein spiraalitiiviste varustetaan ulkopuolisella ohjausrenkaalla ja sisäpuolen tukirenkaalla. Kolmesta eri elementistä koostuva tukeva, metallinen rakenne varmistaa tiivisteen toimivuuden.

Räätälöity tiiviste jopa päivässä

TT Gasketsin uusilla koneilla valmistuu spiraalitiivisteitä pienestä DN15-koosta jopa 4000 millimetrin halkaisijaan asti. Teemme pieniä eriä tiivisteitä asiakkaan piirustuksia, materiaalitoiveita ja standardeja mukaillen. Tiiviste varustetaan halutessa ulkopuolisella ohjausrenkaalla tai sisäpuolisella tukirenkaalla – tai molemmilla.
Materiaalivalinnoista riippuen saamme tuotteita jopa päivässä maailmalle. Kunnossapidon aika lyhenee ja turhat seisakit vähenevät. Lyhyiden välimatkojen ansiosta voimme palvella Suomessa monenlaista teollisuutta, myös OEM-asiakkaita, kuten moottoritehtaita ja pumppu- tai venttiilivalmistajia. Oli tarpeesi sitten poikkeuksellisen kokoinen tiiviste nopealla toimituksella tai vaikka parinkymmenen kappaleen erä perustavaraa, ota yhteyttä!


Lue lisää TT Gasketsin omasta tuotannosta >>

UKK

Spiraalitiiviste


Spiraalitiivisteissä voidaan käyttää monia erilaisia ​​materiaaleja.

Esim. Hiiliteräs-, AISI 304 (L), AISI 316 (L), Monel- tai Inconel -materiaaleja käytetään käämitykseen, ulompaan ja sisäiseen renkaaseen. Grafiitti, PTFE tai Thermiculite -materiaaleja käytetään taas usein täyteaineena.

Yleisimmin ulkorengas on valmistettu hiiliteräksestä, ja käämi ja sisärengas AISI 316: sta (L), ja täyteaineena on grafiitti.

Tavallisesti spiraalitiiviste koostuu ulkokehästä, käämistä, täyteaineesta ja sisärenkaasta standardin EN 1514-2 tyypin C / I mukaisesti.

Joissakin tapauksissa ei ole tarvetta sisärenkaalle eikä sekä ulommalle tai sisemmälle renkaalle.

Spiraalitiivisteen paksuus on useimmiten 3,2 / 4,5 mm. Tämä tarkoittaa, että ulompi ja sisempi rengas ovat 3,2 mm ja teippi 4,5 mm.

Erityistapauksissa paksuus voi olla 3,2 mm, mutta tällöin spiraalitiiviste koostuu vain teipistä ja täyteaineesta.

Laippaliitännässä spiraalitiiviste voidaan kiristää lopulliseen paksuuteensa lähelle 3,2 mm:ä. Tällöin tiivistettä ei voida enää käyttää uudelleen.

Case-esimerkkejä

Spiraalitiivisteitä voit käyttää monissa eri sovelluksissa. Olemme koonneet alle esimerkkejä voimalaitokselta, sellutehtaalta ja LNG-alukselta.

TT Gaskets - We supply gaskets for power plants

Voimalaitos


Energiateollisuuden tiivistesovelluksia koskevat vaatimukset ovat erittäin suuria.

Spiraalitiivisteet ovatkin erinomaisia ​​varsinkin höyrylinjoissa.

Sellutehdas

Tämän alan käsittelyprosessit vaativat tyypillisesti paljon konetehoa ja erityyppisiä automatisoituja linjoja.

Kun käytössä on niin paljon raakaa voimaa, sinulla ei ole varaa antaa tiivisteiden pettää.

Spiraalitiivisteeet ovat loistava valinta käytettäväksi esim. erävalmistuksessa ja putkistoissa, joissa on korkea lämpötila ja paine.

Esimerkiksi näistä syistä spiraalitiivisteet sopivat erinomaisesti sellutehtaassa käytettäväksi.

Spiral wound gaskets are a great choice to be used in a pulp factory. Contact us.

The extreme pressure resistance make spiral wound gaskets a tremendously good choice in high pressure LNG lines.

LNG-alus

Äärimmäinen paineenkestävyys tekee spiraalitiivisteistä erittäin hyvän korkeapaineisissa LNG-putkissa.