Rubber Metal Gaskets are used when the gasket is required to have good compression ratio at low surface pressure.

Kumimetallitiiviste

Kumimetallitiivistettä käytetään kun tarvitaan hyvää puristuvuutta alhaisella pintapaineella. Ohuen kumikerroksen ansiosta pulttivoimien tarve ei ole suuri.

Tämä tiivistetyyppi kestää korkeita lämpötiloja sekä mekaanista rasitusta kuten värinää ja paineiskuja. Pienet moottorit ovat usein kumimetallitiivisteelle tyypillisiä käyttökohteita.

Materiaali koostuu pehmeistä pintakerroksista ja materiaalivalinta tehdään käyttöolosuhteiden perusteella. Käytettävät kumilaadut ovat NBR tai FPM. Pehmeiden kumipintojen välissä on metallikerros, joka mahdollistaa kumimetallitiivisteen korkean paineensietokyvyn sekä profiilin muokkaamisen.

Monimutkaisten leikkausgeometrioiden tiivisteen profiiliin tehdään usein pokkaus. Tällä saavutetaan erinomainen tiiveys myös tiivistämisen kannalta epäkiitollisiin osiin.

UKK

Kumimetallitiiviste

Kumimetallitiiviste mahdollistaa useamman väliaineen käyttämisen samassa rakenteessa. Kumimetallitiivisteiden kanssa voidaan käyttää pientä pulttivoimaa, eikä tiiviste ole altis murtumiselle.

Kumimetallitiivisteiden metallikomponentti on yleensä paksuudeltaan 0,5–2,0 millimetriä. Kumiosa on paksuudeltaan 1,5–3,0 mm, eli noin 1,0 mm paksumpi kuin metalliosa.

Kumimetallitiivisteiden lämpötilankesto riippuu käytetystä kumimateriaalista. Parhaimmillaan FPM:n lämpötilankesto on noin +230 °C.

Käymme aina asiakkaidemme kanssa läpi tilattavien levyjen tärkeimmät ominaisuudet, jotta valmistamamme levyt vastaavat mahdollisimman tarkasti asiakkaan tarvetta.

Tärkeimmät tiedot kumimetallitiivisteiden valmistamisen tueksi ovat asiakkaan vaatimukset tiivisteiden lämpötilankestosta, paineenkestosta ja väliaineista. Näiden tietojen avulla pystymme suosittelemaan juuri sinun tarpeisiisi parhaiten sopivaa tiivisteen raaka-ainetta ja muotoa.