TT Gaskets lanseeraa oman tiivistemateriaalin – Micaseal Suniflex on kunnianosoitus Jukka Sunilalle

TT Gasketsin tuorein askel älykkäämmän tiivistetuotannon saralla on yrityksen ensimmäinen oman tuotenimen saanut tiivistemateriaali Micaseal Suniflex.

Mica-pohjaisen materiaalin nimi on kunnianosoitus TT Gasketsin kesällä 2022 edesmenneelle asiakkuusjohtajalle Jukka Sunilalle, joka teki yli 40-vuotisen työuran tiivisteiden myynnin ja kehityksen parissa.

”Mietimme Jukan poismenon jälkeen tapoja, joilla voisimme pitää hänen perintönsä elossa. Jukka oli sitkeä kaveri, jonka kantti kesti kuumissakin paikoissa. Siksi tuntui osuvalta nimetä kuumiin oloihin suunniteltu tiivistemateriaali hänen mukaansa”, TT Gasketsin liiketoiminnan kehitysjohtaja Petri Lehtinen kertoo.

Korkeaa lämmönkestoa vaativiin oloihin

Micaseal Suniflex on tarkoitettu olosuhteisiin, joissa vaaditaan korkeaa lämpötilankestoa ja monipuolista kemiallista kestävyyttä. Sen käyttökohteita voivat olla esimerkiksi voimalaitokset, polttomoottorit, pakokaasujärjestelmät ja savukaasupesurit.

”Mica-pohjaiset materiaalit toimivat etenkin kohteissa, joissa grafiitti osoittautuu riittämättömäksi. Grafiittimateriaalit alkavat vähitellen palaa yli 450 °C lämpötilassa ja palaminen kiihtyy mitä kuumempiin olosuhteisiin mennään, kun taas mica kestää jopa yli 900 asteen lämpötiloja,” Petri Lehtinen kertoo.

Uutuusmateriaalista on saatavilla kolme 316L-teräsvahvistettua paksuutta: 1,3 mm, 2 mm sekä 3 mm. Materiaalista valmistettujen tuotteiden tiiveyttä ja paineenkestävyyttä voidaan parantaa entisestään sisäreunavahvikkeella eli liekkirenkaalla.

Materiaali täyttää TT Gasketsin tiukat laatuvaatimukset ja on saatavilla heti. Micaseal Suniflex soveltuu monipuolisesti erilaisiin tiivistegeometrioihin, ja autamme mielellämme tiivisteratkaisujen suunnittelussa haastaviinkin käyttökohteisiin.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Tutustu materiaaliin tästä