TT Gasketsin aurinkovoimalan laajennus on valmistunut – Parhaimmillaan koko tehdas toimii omalla sähköllä

TT Gasketsin oman aurinkovoimalan laajennusosa on valmistunut. Alkukesästä alkanut projekti saatettiin valmiiksi tavoiteaikataulussa ja vihittiin käyttöön elokuussa 2022.

Kuva: Solnet

Laajennuksen myötä noin neljännes vuosittaisesta energiantarpeesta saadaan katolta. Aurinkoisimpina kesäkuukausina parhaimmillaan kaikki tehtaan tarvitsema sähkö tulee aurinkopaneeleista, eikä valtakunnan verkosta tarvita wattiakaan.

Nyt käytännössä koko TT Gasketsin tuotantolaitoksen päärakennuksen katto sekä eteläseinä on asennettu niin täyteen aurinkopaneeleja kuin infrastruktuurin puitteissa on mahdollista. Sekä alkuperäisen paneelikentän että laajennusosan toteutti Solnet.

– Paneeleja on asennettu nyt yhteensä reilu 1200 kappaletta, joka on pinta-alallisesti noin 2500 neliömetriä. Uudessa kentässä paneeleita on 775. Aurinkovoimalamme on tuottanut kesästä 2021 alkaen yhteensä 290 megawattituntia energiaa, mikä vastaa noin 110 tonnin CO2-päästövähennyksiä, TT Gasketsin Smart Engineer Jaakko Niukkala kertoo.

Lue myös: Valmistimme maailman ensimmäiset aurinkosähköllä tuotetut tiivisteet

Katso videolta, miltä aurinkovoimala näyttää ilmasta käsin:

Video: Solnet