Valmistimme maailman ensimmäiset aurinkosähköllä tuotetut tiivisteet

Huipputeknologia ja päättäväisyys löivät kättä, ja nyt historiallinen teko on totta: ensimmäiset laajamittaisesti aurinkosähköllä tuotetut tiivisteet tulevat Tampereelta.

Kesäkuussa käynnistetty TT Gasketsin aurinkovoimala käsittää lähes 500 aurinkopaneelia, ja se on huipputehoiltaan noin 200 kWp. Harkitsimme erilaisia vaihtoehtoja ja totesimme, että meille sopivat parhaiten aurinkosähkön omavarainen tuotanto katolle sijoitettavilla aurinkopaneeleilla sekä rakennusautomaation toteuttaminen modernilla, koneoppimista hyödyntävällä järjestelmällä.

aurinkopaneelit

Aurinkovoimalan rakentaminen on yksi keino vähentää hiilidioksidipäästöjä ja saavuttaa lopulta hiilineutraalius. Haluamme olla edelläkävijä energia- ja ilmastoratkaisuissa ja edetä kohti laajempia vastuullisuustavoitteitamme. Uusiutuva energia on tärkeää, jotta voimme jonain päivänä jättää maailman paremmassa kunnossa seuraaville polville – sama kantava ajatushan perheyrityksissä on omistajuudenkin osalta. Ympärillä oleva upea maailma on meillä vain lainassa, joten meidän on tehtävä kaikkemme sen ainutlaatuisuuden säilyttämiseksi.

Fiksusti investoituna ja suunniteltuna uusiutuvat energiahankkeet ovat myös järki-investointeja. Meillä on jo tehty valmistelut sitä varten, että voimme tuplata voimalan tehon tulevina vuosina.

Ympäristöystävälliset tiivistysratkaisumme auttavat myös asiakkaitamme vähentämään ja seuraamaan omia hiilidioksidipäästöjään. Etsimme aina energiatehokkaita rakennusratkaisuja, ympäristöystävällisiä tuote- ja palveluratkaisuja sekä kumppaneita, jotka jakavat nämä näkemykset kanssamme. Se on arvopohjainen päätös meiltä omistajina.

Toivotaan mahdollisimman aurinkoista kesää niin lomien kuin tiivistevalmistuksenkin kannalta!

Aleksi Arpiainen

Aleksi Arpiainen on TT Gasketsin toimitusjohtaja kolmannessa polvessa. Hänen mukaansa perheyrityksen menestystä ruokkivat jatkuva kehittyminen ja innovatiivisuus. Blogissa Aleksi valottaa ajatuksiaan siitä, mitä tiivisteiden maailmassa tapahtuu.