The envelope gaskets are well suited for use in applications where the integrity of pure PTFE and the good mechanical properties of the gasket material inside the casing are to be combined.

Kirjekuoritiivisteet

Kirjekuoritiiviste soveltuu hyvin kohteisiin, joissa halutaan yhdistää puhtaan PTFE:n tiiveys ja kuoren sisällä olevan tiivistemateriaalin hyvät mekaaniset ominaisuudet. Tyypillisiä käyttökohteita ovat lasi- ja lujitemuoviputkistot lääke-, kemian- ja elintarviketeollisuudessa.

Kirjekuoritiivisteessä on PTFE-kuoren sisällä pehmeä kuitutiiviste. Käyttökohteesta riippuen kirjekuoritiivistettä voidaan valmistaa myös useiden millimetrien vahvuisina, jolloin kuoren sisällä on useita pehmeitä kumi- tai kuitutiivisteitä ja niiden välissä aallotettu metallilevy.

Kuorityypeissä on useita variaatioita mm. evä- ja neliötyyppi. Useimmiten käytämme neliötyyppistä kirjekuorta, koska tällöin väliaineen virtaus pysyy muuttumattomana. Neliötyyppisen kirjekuoren sisäpinnassa on syvä PTFE-alue. Näin sisällä oleva pehmeä tiiviste säilyy koskemattomana pienistä sisäpinnan vaurioista huolimatta.