Tiivisteiden takana | Asiantuntija haastattelussa: Asiakaspalvelupäällikön työssä parasta ovat ihmiset

TT Gasketsin asiakaspalvelupäällikkö Sonja Karne ilostuttaa asiakkaita ratkomalla visaisimmatkin pulmat.

Pian on syytä juhlaan, sillä Sonjan työura TT Gasketsilla täyttää syksyllä pyöreitä: Sonja aloitti 20 vuotta sitten tuotannossa vesileikkaajana. Myyntipuolen tehtävissä hän on ollut vuosikymmenen vaihteesta saakka.

Nuoresta pitäen tekniikan alasta kiinnostunut Sonja on opiskellut useita koulutuksia eri opintoasteilla, viimeisimpänä koneautomaatioinsinöörin tutkinnon Tampereen ammattikorkeakoulusta. Osaaminen on karttunut monipuolisesti myös alan yrityksissä työskennellessä. Mahdollisuudet oman työuran kehittämiselle TT Gasketsilla ovat avautuneet omalla aktiivisuudella. Kaikkein eniten häntä on motivoinut työssä uuden oppiminen.

– Olen pyrkinyt oppimaan mahdollisimman paljon kaikessa, mitä olen tehnyt. Olen ollut nykyisessä roolissani vasta muutaman vuoden, mutta tulevaisuudella on varmasti vielä tarjottavaa.

Työssään Sonja laatii asiakkaille tarjouksia, kirjaa tilauksia sekä tukee oman tiiminsä ohella myyntiosaston tarpeita. Vaihteleva työ pitää varpaillaan, mutta Sonja tunnetaan positiivisuudestaan tilanteessa kuin tilanteessa.

– Kun on samaan aikaan monta rautaa tulessa, on tärkeää, ettei hermostu ihan pienestä. Vaikka kyselyitä tulee samaan aikaan monesta eri suunnasta, hommat hoidetaan ripeällä tahdilla järjestelmällisesti valmiiksi.

Välitön ilmapiiri tekee työstä mielekästä

Asiakkaat tukeutuvat Sonjaan monissa tilauksiin, toimitusaikoihin ja tuotteiden teknisiin ominaisuuksiin liittyvissä asioissa. Hän on onnistunut voittamaan asiakkaiden luottamuksen ja rakentamaan pitkiä asiakassuhteita auttamalla asiakkaat kiperien tilanteiden yli.

– Minua lämmittää työssäni asiakkaiden ilostuttaminen. Asian ei tarvitse olla iso, mutta tieto siitä, että on pelastanut jonkun päivän, palkitsee. Useasta asiakkaasta on tullut vuosien varrella hyviä tuttuja ja vaihdamme paljon kuulumisia muistakin kuin työhön liittyvistä asioista.

Sonjan roolissa yhteistyö on tiivistä sekä asiakkaiden että omien työkavereiden kanssa yli osastorajojen. Hänen mielestään työssä parasta ovatkin yksinkertaisesti ihmiset.

– Alle sadan henkilön työyhteisömme on todella tiivis. Kaikki tuntevat toisensa ja ovat tulleet vuosien varrella läheisiksi. TT Gaskets on työnantajana joustava ja yleisilmapiiri on sellainen, että täällä pidetään työntekijästä huolta.

Sonja suosittelee alaansa ja nykyistä työtään lämpimästi kaikille, jotka haluavat oppia uutta ja haastaa itseään.

– Tämä on oikea paikka, jos haluaa kehittää itseään. On innostavaa olla töissä yrityksessä, joka pyrkii koko ajan menemään eteenpäin ja olemaan kehitystä edellä. Eteenpäin pyrkimisen asenne tarttuu työntekijöihinkin.

Vapaa-ajalla Sonjan akut latautuvat kesämökillä ja koirien kanssa harrastaessa. Häneen voi törmätä myös keikoilla ja kesäfestareilla.

– Puoliso ja koirat pitävät huolen työn ja vapaa-ajan tasapainottamisesta. Mökkeily on elämässäni tärkeä asia, kesämökillä ajatukset irtoavat tehokkaasti työasioista.