Tulevaisuuteen ei ole helppo nähdä – me kuitenkin yritämme

Pienet, tehokkaat, rohkeat ja motivoituneet tiimit ovat avain joustavuuteen ja nopeisiin kehitysaskeleisiin. Tämä toteutuu etenkin silloin, kun tiimeissä on hyvä olla ja tiimiläiset uskaltavat puhua toisilleen avoimesti sekä kun he tukevat toisiaan tilanteessa kuin tilanteessa (kts. The New York Times). Näin myös me TT Gasketsilla uskomme vahvasti.

Shimon Peres, yksi Israelin presidenteistä, lausui aikanaan osuvasti, että ”paras tapa ennakoida ja ennustaa tulevaisuutta on keksiä se itse”.  Tämä on ollut tärkeä suuntaviitta meillekin. Yhtiötä perustaessaan isoisäni Jussi Arpiainen halusi tukea Suomen itsenäisyysmatkaa innovoimalla tiivisteraaka-aineet teknokemiallisista korvikeaineista, ja myöhemmin hän jatkoi työtä kehittämällä uuden polven metallitiivisteratkaisuja. Tulevaisuuden menestys oli tehtävä itse: innovoimalla Suomen puolustusvoimien tarpeisiin ratkaisut, joita ei vielä ollut olemassa.

Samaan tapaan isäni Matti Arpiainen rohkaisi tiiminsä mielen ja toi yhdessä VTT:n ja muiden toimijoiden kanssa vesileikkuun sekä työkaluttoman tiivistevalmistuksen Suomeen 1980-luvulla. Tavoitteena oli nopeuttaa prototyyppi- ja esitiivistesarjojen tekemistä sekä tuotannollistaa tiiviste- ja eristetuotteiden valmistusta.

Kuunteleminen auttaa tulevaisuuteen valmistautumisessa

TT Gasketsin strategiakuvassa muistutetaan, että meillä on syystä kaksi korvaa ja vain yksi suu. Kuuntelemme herkästi sekä asiakkaita että mielipidevaikuttajia ja muita toimialoja. Havainnoista rakentuu synteesi, joka auttaa muodostamaan suuntaa tulevaisuudesta.

Tarkka kuunteleminen ja teollisten trendien seuraaminen ovat auttaneet meitä ymmärtämään asiakkaidemme tarpeita. Tuemme heidän ratkaisuidensa luomista tiivisteiden mekaanisen ja simulatiivisen suunnittelun yhdistelmällä. Tämä joustavuus ja datan hyödyntämisen mahdollisuudet ovat asiakkaiden tulevien tarpeiden keskiössä – oli kyse sitten erilaisista hankintaväylistä, palvelukonsepteista tai älykkäistä tiiviisteratkaisuista. Ne voivat tuottaa ennennäkemätöntä arvoa asiakkaille, kun he kehittävät prosessejaan entistä ympäristöystävällisemmiksi ja taloudellisemmiksi.

Olemme tehneet investointeja asiakasratkaisujemme kehittämiseen ja muotoilleet niitä asiakkaidemme kanssa. Samalla olemme investoineet ja investoimme jatkossakin prosessien robotisointiin ja uudenlaisiin tuotantomenetelmiin sekä valmistusprosessiemme entistä tarkempaan laadun, turvallisuuden ja tehokkuuden seurantaan.

Itselleni on ollut hienoa olla mukana pohtimassa tulevaisuuden ratkaisuja ja todistamassa sitä nälkää, joka erinomaisella kehitystiimillämme on. Välillä kehityshankkeet ovat törmänneet haasteisiin. Olemme kuitenkin aina selvinneet hiukkasen viisaampina eteenpäin, koska virheitä ei ole tarvinnut pelätä. Kunnioitus ja luottamus toisiimme ovat vahvoja, ja yhdessä tekemällä ne ovat entisestään vahvistuneet.

Yhä syvällisempää yhteistyötä asiakkaiden kanssa

Tulevaisuudessa löydämme varmasti uusia joustavuuden muotoja. Voimme muun muassa entistä saumattomammin jakaa tietoa ja päästää asiakkaat seuraamaan tuotteidemme valmistusketjuja ja varastosaldoja sekä pyytämään täydennyksiä varastoihinsa. Tällä tavoin säästyy aikaa ja rahaa, ja voimme panostaa yhä syvällisempään ja teknisempään yhteistyöhön.

Laajennamme kyvykkyyttämme tukea asiakkaita erilaisten vuosihuoltojen ja huoltoseisakkeiden palveluratkaisuilla, jotka säästävät prosessiteollisuuden toimijoille aikaa, resursseja ja rahaa sekä tuottavat tietoa tuleviin hankkeisiin. Lisäksi tuemme asiakkaidemme huolto- ja asentajahenkilöstön jatkuvaa oppimista koulutusratkaisuillamme. Näistä on varmasti iloa myös prosessi- ja valmistavan teollisuuden asiakkaille, etenkin henkilöstön sukupolvenvaihdoksissa ja työvoiman kansainvälistyessä.

Olemme myös jatkaneet merkittäviä panostuksia tuotekehitys- ja testauslaboratorioomme sekä henkilöstömme osaamiseen. Tarjoamme joustavaa testaus- ja suunnittelutukea tulevaisuuden koneiden ja laitteiden tiivistämiseen sekä järjestelmiin kirjautuvaa tietoa tiivisteiden asentamisen oikeellisuudesta ja elinkaariseurannasta.

Yhteistyöllä parempi käsitys tulevaisuudesta

Tulevaisuuteen ei ole helppoa nähdä, mutta eri tahojen kanssa keskustellen ja yhteistyötä tehden valoa saattaa hieman kajastaa. Tämä on kaiken tekemisemme perusta yhdistettynä tulevaisuudenuskoon ja rohkeuteen innovoida tulevaisuus itse.

Iso kiitos asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme viime viikkojen kohtaamisista! Olette vierailleet runsaslukuisina tehtaallamme sekä luonamme SMM Marine -messuilla Hampurissa, Innotrans-messuilla Berliinissä ja Alihankinta-messuilla Tampereella. Odotamme jo innolla marraskuun Underleverantör-messuja Elmiassa, Ruotsissa, sekä monia tapaamisia tehtaallamme ja asiakkaiden luona.

Hyvää syksyä, antoisia lukuhetkiä ja poiketkaa kaikki viimeistään ensi vuoden alussa meillä tutustumassa uusiin mullistaviin valmistusratkaisuihin!

Tulevaisuusterveisin,

Aleksi Arpiainen

Aleksi Arpiainen on TT Gasketsin toimitusjohtaja kolmannessa polvessa. Hänen mukaansa perheyrityksen menestystä ruokkivat jatkuva kehittyminen ja innovatiivisuus. Blogissa Aleksi valottaa ajatuksiaan siitä, mihin tiivisteiden maailma on menossa.