Talent Traction -pilottihanke kehitti TT Gasketsin rekrytointia

TT Gaskets oli mukana juuri päättyneessä Talent Traction -pilottiohjelmassa. TAMKin ja TE-toimiston järjestämässä koulutusprojektissa kartoitettiin suomalaisyritysten haasteita kansainvälisten työntekijöiden rekrytoimisessa ja monikulttuuristen työyhteisöjen syntymisessä.

TAMKin asiakkuuspäällikkö Johanna Koivulampi-Howard ja TE-palvelujen yritys- ja koulutuspalveluasiantuntija Kati Lammi avasivat Talent Traction -seminaarin. Kuva: Riikka Mölkänen

Koulutusohjelmassa kansainväliset opiskelijat pääsivät tutustumaan suomalaiseen työelämään, käytäntöihin ja palvelumuotoiluun. Mukana olleet yritykset saivat hankkeesta kehitysideoita ja tietoa HR-prosessiensa toimivuudesta.

”Talent Traction -projekti on auttanut meitä huomioimaan paremmin eri kulttuureista tulevien työnhakijoiden ja työntekijöiden taustoja ja kykyjä”, TT Gasketsin HR-asiantuntija Sanni Kraneis kertoo.

TT Gasketsilla opintojaksoonsa kytkeytyneen harjoittelun suorittanut Annika Oravecz kokee saaneensa arvokasta kokemusta suomalaisesta työelämästä, työnhausta ja verkostoitumisesta. TT Gaskets on puolestaan kehittänyt mentorointiohjelmaansa, työhön perehdytystä ja rekrytointiaan hankkeesta saatujen oppien avulla.

”Hanke sai meidät tarkastelemaan käytäntöjämme kriittisesti, ja opiskelijoilta saamamme kehitysehdotukset ovat olleet korvaamaton apu toimintamme kansainvälistämisessä”, TT Gasketsin toimitusjohtaja Aleksi Arpiainen iloitsee.