Tiivisteiden takana | Asiantuntija haastattelussa: Jarkko Lekkala syttyy ongelmanratkaisusta

TT Gasketsilla huhtikuussa myynti-insinöörinä aloittaneen Jarkko Lekkalan tausta on koneensuunnittelussa ja tuotekehityksessä.

– Suunnittelutyössä parasta on syvälle haasteisiin pureutuminen ja parhaan mahdollisen ratkaisun löytäminen. Suunnittelu voi kuitenkin usein olla melko yksinäistä, mikä on ristiriidassa sosiaalisen ja hieman kilpailuhenkisen luonteeni kanssa. Olen myös jollain tapaa levoton sielu: pidän siitä, että työ on vaihtelevaa ja maisema vaihtuu, Lekkala pohtii.

Halu kehittyä ja saada vaihtelevuutta työhön sai Jarkon hakeutumaan TT Gasketsille.

– Tässä työssä ratkaisen ongelmia yhdessä asiakkaidemme kanssa, eli pääsen yhdistämään suunnittelun ja ihmisten kohtaamisen parhaalla mahdollisella tavalla. Vaihtelevuus syntyy siitä, että jokainen asiakkuus on yksilöllinen ja edellyttää räätälöityjä ratkaisuja. Suunnittelun parissa omaksuttu ratkaisukeskeinen mentaliteetti kantaa pitkälle myös myyntityössä.

Jarkon ensimmäiset työviikot ovat kuluneet tiivisteiden maailmaan perehtyessä.

– Toki olen ollut tiivisteiden kanssa jonkun verran tekemisissä, mutta aiemmissa töissäni ne ovat olleet aina vain yksi osa laajempaa kokonaisuutta. On kiehtovaa sukeltaa syvälle uuteen alaan ja saada oppia TT Gasketsin huippuammattilaisilta, Lekkala kehuu.

Konetekniikan diplomi-insinööriksi Tampereella opiskelleella Lekkalalla oli toiveissa nuorempana saada urheilusta leipätyö, mutta loppujen lopuksi kohtalo johdatteli tekniselle alalle.

– Nykyään urheilu on minulle rakas harrastus. Vapaa-aikani täyttyy eri mailapeleistä, pyöräilystä, motocrossista, kuntosaliharjoittelusta ja erilaisista kestävyyslajeista. Näiden tasapainoksi soitan myös kitaraa, Jarkko listaa.