Tiivisteiden takana | Asiantuntija haastattelussa: Kahvi liikuttaa positiivista laatupäällikköä

TT Gasketsin LEAN- ja laatupäällikkö Matti Järvisen työpäivät ovat aina erilaisia. Hän pyrkii integroimaan rutiinityöt osaksi prosesseja, jotta innovointiin ja kehitystyöhön riittää aikaa.

TT Gasketsin LEAN- ja laatupäällikkö Matti Järvinen

Matti on vastuussa laadun, ympäristön, turvallisuuden ja vastuullisuuden prosessien kehittämisestä ja ylläpidosta. Tehtävät vaativat kokonaisvaltaista ymmärrystä yrityksen toiminnasta. Myös resilienssiä, paineen- ja stressinsietokykyä sekä hyviä vuorovaikutustaitoja tarvitaan.

– Vastaan tulee paljon yllättäviä tilanteita ja haastavia kohtaamisia, joista täytyy selviytyä luovasti sutvien. Töitä tehdään yhdessä muun porukan kanssa. Tavoitteena on aina se, että asiakas saa haluamansa ja mielenrauhan siitä, että hommat ovat meillä hoidossa, Matti kertoo.

Oma kiinnostus on ohjannut urakehitystä

Koneinsinööriksi opiskellut Matti aloitti TT Gasketsilla tuotannon töissä vuonna 2010. Sen jälkeen hän siirtyi projekti-insinööriksi. Viimeiset kuusi vuotta ovat kuluneet laatupäällikön sekä ympäristö- ja työsuojelupäällikön tehtävissä. Matin ura on muokkautunut opitun ja omien kiinnostuksen kohteiden mukaan.

– Olen parhaimmillani kokonaisuuksien hallinnassa, kehittämisessä, innovoinnissa ja ongelmanratkaisussa. Ymmärrän, mikä tuottaa arvoa asiakkaalle. LEAN-ajattelu on minulle ominaista ja kyseisen filosofian työkalutkin alkavat olla hyvin hallussa. Lisäksi tunnen jo aika hyvin niin työkaverini, koneet, tuotteet kuin järjestelmämmekin.

Kiinnostavat ja monipuoliset tehtävät sekä työn tulokset motivoivat Mattia. Asiakkaiden ja TT Gasketsin työntekijöiden tyytyväisyys ovat hänelle tärkeitä. Matti saa voimaa mahtavasta työyhteisöstä, jota hän kehuu vastaanottavaiseksi ja muutos- ja kehitysmyönteiseksi porukaksi.

–Vuoropuhelu on hyvää ja ideoita tulee paljon. Olemme samaa tiivistettä rakentava työyhteisö, Matti kiteyttää.

Tulevaisuus innostaa

Kuten kehittämistä työkseen tekevälle sopii, Matti oppii edelleen viikoittain uusia asioita. Hän on sitä mieltä, ettei firma ole ikinä valmis, vaan asioita voidaan aina tehdä fiksummin ja paremmin. TT Gasketsin strategia, arvot ja tekemisen tyyli saavat Matilta kiitosta.

– Meillä on uskallusta tehdä asiat oikein. Välitämme työntekijöistä ja sidosryhmistä. On hienoa, että olemme pystyneet muokkautumaan muuttuvan maailman mukana. Emme ole jämähtäneet, vaan hakeneet rohkeasti meille sopivia tapoja tehdä asioita.

Matti odottaa malttamattomasti tulevaa, sillä ensi vuonna lähes joka kvartaalille on tulossa jotain uutta ja kiinnostavaa tehtävää. Alan tulevaisuudessa hän näkee paljon hienoja mahdollisuuksia.

– Osa-alueena vastuullisuus kasvaa. Älykkäät tiivisteratkaisut ovat tulossa. Tavoitteemme on, että tiiviste on muutakin kuin halpa kilke moottorissa tai putkistossa. Se olisi selkeä luonnon ja rahan säästäjä. Tiiviste kertoisi mitä sille kuluu, Matti kertoo innostuneesti.

Tekemistä riittää myös vapaa-ajalla

Kolmen pienen lapsen isän arkeen mahtuu paljon puuhaa perheen, laajan ystäväpiirin ja urheilun parissa. Asenteeltaan äärimmäisen positiivinen Matti kokee kuitenkin vauhdikkaan elämän olevan erinomaisessa tasapainossa. Työt jäävät mielestä kotiin tullessa.

– 16 tuntia päivästä on aina jotain menoa ja tekemistä. Täytyy sanoa, että kahvi liikuttaa miestä, eikä päivissäni ole juuri muita rutiineja ole kuin hampaiden pesu, Matti kertoo ja nauraa.