Familjeföretag med mervärde

Som ledande nordisk tillverkare av packningar och mellanlägg är vi stolta över att konstruera och leverera högkvalitativa, tekniskt korrekta produkter och tätningstjänster till världens största industrier.

Vi är ett oberoende familjeföretag med mervärde, utformat för att förbättra effektiviteten i våra kunder värdekedja. Vi har levererat produkter och tjänster i världsklass till kunder runt om i världen sedan år 1943.

Strömlinjeformat för att ge maximal kundnöjdhet

De flesta av våra produkter tillverkas i vår fabrik i Tammerfors, Finland med hjälp av material från världens ledande leverantörer.

Våra produkter är beresta. Över hälften av vår produktion exporteras, främst till Norden och Centraleuropa, men även till Asien och Nord- och Sydamerika.

Vår produktionskedja är strömlinjeformad för maximal kundnöjdhet. Vi ger stora företag mervärde genom att förstå deras krav på hög kvalitet och deras arbetssätt.

När du väljer TT Gaskets kan du lita på att du kommer att kunna dra nytta av produkter och tjänster i världsklass.

Säkerhet och kvalitet i första hand – varje gång

Vi tillverkar högkvalitativa lösningar för precisionstätning i en säker miljö enligt våra kunders exakta krav.

Vi kompromissar aldrig när det gäller service, produkternas dimensioner eller kvaliteten på de råmaterial vi använder. Vi lyssnar alltid på vad våra kunder vill ha och levererar det vi lovar och vår verksamhet är certifierad enligt ISO 9001 kvalitetsstandard.

Fokus på miljön

Vårt fokus på miljövänliga material i våra tätningslösningar har gjort oss bäst i Europa på materialoptimering.

Våra produkter innehåller inte asbest och vi följer ett ISO 14001-certifierat miljöhanteringssystem.

Expandera från ett säkert läge

Vi tror att tillförlitlighet ökar tillväxten, inte bara för vårt företag utan även för våra kunder. Vi har AAA-kreditbetyg och är en pålitlig partner.

Vi investerar i moderna, långsiktiga lösningar. Vår verksamhet bygger på långvariga relationer med råvaruleverantörer och investeringar i den senaste produktionstekniken.

Genom att följa dessa principer har vi kunnat växa stadigt och producera konkurrenskraftiga och tekniskt avancerade produkter.

TT Gaskets i korthet

2020

Vi strävar efter att växa från att vara den ledande packningsproducenten i Norden till att 2020 bli Europas ledande oberoende leverantör av packningar och tätningstjänster inom vissa branscher. Vi strävar också efter att bli den föredragna produktutvecklingspartnern för våra kunder runt om i världen.

2018

Lean Managed

Konverterar från 5S-produktion till Lean Management

2017

Fokus på tjänster

Fokusera på att utöka serviceutbudet (design, testning, driftsstoppservice, packningsbesiktningar etc.).

2016

Årets underleverantör

Vi öppnande ett dotterbolag i Sverige, valdes till årets underleverantör i Finland och gjorde ytterligare investeringar i arbetssäkerhet (OHSAS 18001)

2013

Tredje generationen

Tredje generationen blir involverad i familjeföretaget och öppnar upp nya internationella marknader.

2010s

Talet marknadsledare

Växte till att bli den ledande nordiska tillverkaren av flänspackningar och mellanlägg och utökade inom företagstjänster (packningssatser, kanban etc.)./span>

2000s

Investeringar

Väsentliga investeringar i packningsteknik, personal och modern produktionsteknik.

1990s

Vidareutveckling

Starkt fokus på internationell försäljning och digitalisering av produktionsteknik.

1980s

Modernisering

Banbrytande investeringar i ny produktionsteknik och fullt fokus på packningar, verksamheten med bindemedel avyttras.

1970s

Andra generationen

Fabriksexpansion och 2:a generationen blir involverad i förvaltningen.

1960s

Export

Exporten till Sverige och Nederländerna genom direktexport och agenter.

1950s

Tillväxt

Ständiga innovationer – packningar, bindemedel, olika metalldelar och ytbehandlingar.

1943

Företaget grundas

Innovativa tätningslösningar för militära behov: topplockspackningar, axeltätningar och mycket mer.

Ett brev från vår Chairman, Matti Arpiainen

Certifierad för din skull

Vi är certifierade med ISO 9001 (kvalitet), ISO 14001 (miljö) och ISO 45001 (arbetssäkerhet och pålitlighet).

För våra kunder innebär det att vi är fast beslutna att bygga, utveckla och bibehålla höga standarder när det gäller att leda och utveckla vår verksamhet och våra värderingar./p>

Vi tror på en säkrare arbetsmiljö. För oss är det viktigt att kunna erbjuda kunderna en ännu bättre service och hålla våra anställda säkra.

Under de senaste åren har vi satsat kraftigt på att utveckla våra företags HSE-åtgärder (hälsa, säkerhet och miljö). HSE handlar inte bara om certifikaten – det är en hälsosam livsstil – som vi arbetar med varje dag.

Utöver våra egna industricertifikat kan vi, och har följt de krav som ställs på andra industrier. Till exempel TS16949-certifikatet som ofta krävs av bilindustrin är något som vi redan tillämpar hos några av våra globala kunder. Vi använder även PPAP- och APQP-processer och dokumentation

Vi arbetar redan efter kraven i den danska och norska offshorebranschen genom att vara en del av deras industriella ekosystem. Vi har också de ryska GOST- och Rostehnadzor-certifikaten eftersom vi har exporterat till Ryssland under lång tid.

Som du kan se är vi mycket hängivna till att ge service till olika branscher genom att följa olika kvalitets-, miljö- och säkerhetsstandarder och andra krav.

För att uppfylla kraven utbildar vi kontinuerligt vår personal och håller våra ögon öppna på vad framtiden har att erbjuda. Allt för att vi ska kunna ge våra kunder en bättre och mer hälsosam service både nu och i framtiden.

Med vänliga hälsningar,

Matti Arpiainen
Chairman

Styrelse


Styrelsen för TT Gaskets består av två utomstående styrelseledamöter samt av andra och tredje generationens familjeföretagare. De utomstående ledamöterna har chefspositioner i branschen och den akademiska världen, en mångsidig bakgrund med många års erfarenhet inom olika områden av tillverkning och återförsäljning.

En stark styrelse ger oss en bra utgångspunkt för att växa till att bli den bästa leverantören av tätningslösningar i Europa, implementera våra ambitiösa internationella expansionsplaner och bli en ännu mer eftertraktad arbetsgivare.


StyrelseledamöterMatti Arpiainen

Chairman och ägare, direktör och ägareAleksi Arpiainen

VD och ägareKari Neilimo

Tidigare ordförande i SOK, universitetsprofessor, MBA programdirektör och styrelseproffsEero Tomi

Tidigare VD för AGCO Power, olika tjänster från produktions- till försäljningschef inom motorbranschen


Ta kontakt med ossHUVUDKONTOR

Finland


TT Gaskets
Tampereen Tiivisteteollisuus Oy
Alasniitynkatu 14,
33560 Tampere-Finland

Beställning: orders@tt-gaskets.fi
Förfrågningar: sales@tt-gaskets.fi
Personal: fornamn.efternamn@tt-gaskets.fi