Tillverkningen av spiralpackningar inleddes i Tammerfors

TT Gaskets produktfamilj av packningar utvidgas igen! Vi investerar i två maskiner som gör att vi nu kan erbjuda skräddarsydda spiralpackningar med snabb tidtabell – kunden kan till och med få packningen på en dag.

Exakta mått enligt specifikation

Investeringen i både horisontella och vertikala maskiner kommer att fortsätta TT Gaskets målmedvetna arbete för att utvidga produktutbudet av packningar. Halvautomatiska EU-tillverkade maskiner erbjuder såväl oss själva som våra kunder nya möjligheter.

– Vi kommer att fortsätta att ha ett omfattande lager av spiralpackningar av standardstorlek i lager. Nu kan vi även producera mindre satser med packningar enligt kundens ritningar, materialönskningar och standarder, gläder sig produktinnovationschef Petri Lehtinen.

De nya maskinerna producerar spiralpackningar från små DN15-storlekar till 4000 mm i diameter. Packningen utrustas valfritt med en yttre styrring eller en inre stödring – eller båda.

Produkterna av hög kvalitet tål extrema temperaturer, tryck och kemikalier även i de mest utmanande av objekt.

Snabb leverans förkortar servicetiden

TT Gaskets spiralpackningar används till exempel i kraftverk, massabruk och inom kemisk industri. Med vår egen produktion kan vi nu också betjäna OEM-kunder, såsom motorfabriker och pump- eller ventiltillverkare. Tack vare tidigare investeringar täcker produktfamiljen av semimetalliska packningar också produktionen av kamprofilpackningar och metallmantlade packningar.

– Tack vare vårt massiva materialutbud får vi till och med på en dag ut våra produkter i världen. Underhållstiden förkortas och onödiga driftstopp minskar. Tack vare korta avstånd kan vi betjäna ett brett spektrum av industrier i Finland. I bästa fall kommer den färdiga spiralpackningen fram under följande dag, lovar försäljningschef Matti Salo.

Miljövänlig tillverkningsmetod

Hos TT Gaskets har man orsak att glädjas: andelen inhemskt arbete ökar, logistiken förenklas och produktfamiljen kompletteras. De nya maskinerna stöder också vårt företags miljötänkande. Spiralpackningarna lindas av en tunn remsa, vilket minimerar materialförlust. Tekniskt säkra och proportionellt exakta packningar uppfyller även de mest krävande standarder. – Det mångsidiga materiallagret innehåller rostfria material såsom AISI 316, AISI 321, AISI 347 eller Monel 400. Packningarnas fyllningsmaterial utgörs vanligtvis av grafit. Oavsett om du behöver en packning i en ovanlig storlek med snabb leverans eller till exempel ett parti på 20 standardvaror, ber vi dig kontakta oss!