Tiivisteiden takana | Asiantuntija haastattelussa: Matti Salo nauttii, kun organisaatio ympärillä kehittyy

Myyntijohtaja Matti Salon tärkein työtehtävä on mahdollistaa myyntitiiminsä onnistuminen.

Matti Salo

TT Gasketsilla vuonna 2019 myyntijohtajana aloittanut Matti Salo on läpi tähänastisen uransa tehnyt työtä myynnin ja myynnin johtamisen parissa. Kokemusta on kertynyt niin kotimaisista kuin kansainvälisistä organisaatioista.

– Olen aina toiminut asiakasrajapinnan tuntumassa. Myynti, asiakaspalvelu ja erityisesti asiakkaiden ongelmien ratkaisu ovat lähellä sydäntäni. Saan siitä itse paljon, kun autan löytämään ratkaisuja erilaisiin kinkkisiin tilanteisiin esimerkiksi kehityshankkeissa.

Kokenut myynnin ammattilainen kokee johtajan roolissaan tärkeimmäksi tehtäväkseen myyntiorganisaation onnistumisten mahdollistamisen.

– Minulla on toki myyntitavoitteita omissakin tehtävissäni, mutta tärkeintä on auttaa myyjiä onnistumaan. Kaikilla on mahdollisuus menestyä. Myynnissä menestymiseen kannustamisen lisäksi koetan muistaa, että välillä pitää olla kivaakin.

Kansainvälinen kokemus näkyy myös nykyisissä tehtävissä. Suomen rajojen ulkopuolelle ulottuva myyntialue tuo kiinnostavia haasteita.

– Olen alun perin kotoisin Tukholmasta ja viettänyt lapsuuteni siellä. Ruotsin markkinaan panostaminen tuntuu luonnolliselta tehtävältä. Kauppaa sinne on tehty 80-luvulta asti, ja nyt haemme uusia kasvupyrähdyksiä. 

Jatkuvaa kehitystä

Matin mukaan vielä ei ole tullut koettua kahta samanlaista työpäivää. Titteli on säilynyt samana tähänastisen TT Gasketsilla työskentelyn ajan, mutta jatkuvasti tulee uutta opittavaa vastaan.

– Täällä on saanut oppia korkeatempoiseen kehitys- ja työtahtiin. Kauppoja, projekteja ja kehitysaskeleita toteutetaan paljon. Tämän mahdollistaa rohkea ja kehitykseen kannustava yritys. Ollaan rohkeita muokkaamaan isollakin kädellä. Tuntuu, ettei tämä työ eikä yrityskään ole sama kuin kolme vuotta sitten. Organisaatio on muuttunut ja siihen kehitykseen on päässyt myös itse vaikuttamaan. On palkitsevaa nähdä, että muutokset tuottavat tulosta, asiakasyhteistyöt kehittyvät ja yrityksen talousluvutkin kehittyvät positiivisesti vuosi vuodelta.

Matti kehuu työnantajansa kehitysmyönteisyyden näkyvän myös työntekijöiden ammattitaitoa kohtaan.

– Meitä kannustetaan kehittymään omassa työssämme. Esimerkiksi koulutuksiin pääsee hyvin, ja moni kollega on opiskellut työn ohella. Siihen ollaan tyytyväisiä; työurat ovat pitkiä.

”Kollegat ovat työpaikan suola”

Työnantajaansa ja alaa muutenkin Matti uskaltaa suositella varauksetta.

– Kokonaisuus toimii hyvin. Työympäristö on viihtyisä, ja kollegat ovat todellakin se työpaikan suola. Porukka on liikkeellä positiivisella asenteella ja asennoitunut työn tekemiseen.

– TT Gaskets on vahvasti perheyritys, ja se tulee esille monessa asiassa. Perhearvot näkyvät hyvin esimerkiksi lasten huomioimisessa. Työntekijöiden lapset käyvät täällä TET-harjoittelussa, osallistumme lapsi töihin -päivään ja perheet huomioidaan muutenkin. Täällä tähdätään pitkälle tulevaisuuteen, siksi panostamme myös vihreisiin arvoihin. Kun emme ole enää itse täällä, pitää meidän lapsillamme olla paikka, jossa jatkaa elämää.

Jatkuvan työssä kehittymisen vastapainoksi Matti palautuu maastopyörän selässä.

– Luonto on tärkeä, siellä on mukavaa liikkua. Fat bike -ajeluilla tulee käytyä ympäri Tamperetta ja muualla Suomessa. Usein kotimaan reissukohteet määrittyvätkin maastopyöräilymahdollisuuksien mukaan. Matkustelen mielelläni myös ulkomailla. Uusiin kulttuureihin tutustuminen on aina kiehtovaa, ja siksi kohteeksi valikoituukin yleensä jokin uusi paikka.